Poziv za upis prvašića

 

Osnovna škola Bartola Kašića - Mostar

POZIV

za

Upis djece u prvi razred osnovne škole za školsku 2020./21. godinu

Temeljem dopisa Ministarstva prosvjete, znanosti, kulture i športa HNŽ/K, broj: 05-02-34-608-1/20 od 9.4.2020., a s ciljem zaštite zdravlja djece, roditelja/staratelja i širenja virusa (COVID 19), obavještavamo vas da će se upis djece u prvi razred osnovne škole za školsku 2020./21 godinu obavit putem popunjavanja Prijavnog obrasca koji nam je dostavljen, a koji je dostupan na web stranici škole, kao i za to postavljenim stolovima u hodnicima škole u Rodoču i Jasenici  (uz poštivanje epidemioloških pravila).

 

Također, prijavni obrazac ćemo dostaviti roditeljima/starateljima po pozivu u školu  i dostavljanju e-mail adrese roditelja/staratelja, te na bilo koji drugi dogovoreni način.

Predviđeno vrijeme  djece za upis djece u prvi razred je od 15.4.2020. do 8.5.2020. godine.

U prvi razred školske 2020./21 godine upisuju se djeca koja su do 1. Ožujka 2020. Godine navršavaju 5,5 godina života (sukladno Zakonu o osnovnom odgoju i obrazovanju HNŽ/K, članak 51.), a nadležno općinsko tijelo uprave, uz pismeni zahtjev roditelja/staratelja djeteta i procjenu Povjerenstva za upis učenika u prvi razred, može dopustiti da obvezno školovanje počne godinu ranije ili kasnije, ako je to u najboljem interesu djeteta.

Roditelji/staratelji su dužni školi dostaviti rodni list djeteta, uvjerenje o prebivalištu (potvrda od CIPS-a), a o terminu lječničkog pregleda djece ćemo vas izvijestiti kada budemo imali potrebne informacije.

Sve potrebne informacije možete dobiti na: telefon – 036 350128, mob.- 063 382461, e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., svakim radnim danom od 8,00-12,00 sati.

Napomena:

Zaključak  Školskog odbora i Vijeća roditelja i škole Osnovne škole Bartola Kašića je da se djeca koja prema adresi stanovanja pripadaju upisnom području Područne škole u Jasenici, upisuju u Jasenicu . Za upis djeteta  u školu koja je izvan upisnog područja prema adresi stanovanja potrebno je odobrenje Ministarstva prosvjete, znanosti, kulture i športa HNŽ/K .

S poštovanjem!

Ravnatelj

Anđelko Rogić

Prijavni obrazac možete preuzeti ovdje

 

 
Idi na vrh