Pismo podrške

Poštovane kolege učitelji, nastavnici, ravnatelji i drugi uposlenici,

 

U zadnjih mjesec dana naše  odgojno-obrazovne ustanove bile su izložene  različitim izazovima s kojim smo se susreli prvi put u svojim životima. Nastavni proces kojeg ste realizirali u školama u ovakvoj situaciji je pokazao kako se možemo nositi i s najzahtjevnijim izazovima. Zahvaljujemo se na svakodnevnom trudu koji ulažete kako bi učenicima osigurali kontinuitet u nastavi. Hvala vam, što ste se u ovom posebnom vremenu koje traži  odricanje i odgovornost, pokazali na razini zadatka.

U ovom periodu svi smo profesionalno izrasli jači i snažniji učeći na greškama i pozitivnim primjerima jedni od drugih i jedni s drugima. 

Nadamo se kako ćemo i  iz trenutne situacije izvući što više korisnog i upotrebljivog iskustva. Ovo što sad zovemo online nastavom kasnije može poslužiti kao vid komunikacije s učenicima te kao nastavna praksa koja je svakako bliska učenicima. Neophodno je istražiti i isprobati što više online platformi, internet-stranica i aplikacija namijenjenih izvođenju nastavnog procesa, a mnogima od njih moći ćemo se koristiti u budućnosti. Ali, moramo biti obazrivi i ne zatrpavati djecu informacijama i zadacima, a ni ne opteretiti sami sebe, jer to može dovesti do bespotrebnog stresa i ogromnog pritiska  koji nam u ovakvoj situaciji najmanje treba.

Djelatnici Zavoda za školstvo Mostar i dalje ostaju na raspolaganju putem različitih vidova komunikacije pružajući različite oblike podrške, odgovarajući na konkretne upite i dileme koje imate.

Vjerujemo kako ćete predano  svoju odgovornu društvenu zadaću nastaviti i poslije proljetnog raspusta.

Pozivamo sve nas da nastavimo poštovati i odgovorno provoditi  propisane mjere kako bismo osigurali zdravlje svima i kontinuitet naših poslovnih obveza. U komunikaciji s učenicima, roditeljima i kolegama ne zaboravimo ohrabriti jedni druge ljudskom porukom. Važno je u ovakvim vremenima da smo jedni uz druge i da dijelimo svoja iskustva s radnim kolegama.

Sve vas srdačno pozdravljamo!

 

  Djelatnici Zavoda za školstvo Mostar

 

Idi na vrh