NAČIN ULASKA U ŠKOLU U SKLADU S PREPORUČENIM MJERAMA

NAČIN ULASKA U ŠKOLU U SKLADU S PREPORUČENIM MJERAMA

 

1. Učenici pred školu dolaze deset minuta prije početka nastave i redaju se na mjestu koje je predviđeno za njihov odjel. 

Prvog dana nastave dočekat će ih razredni učitelj-razrednici.

 

Učenici predmetne nastave će u školi biti 3 sata dnevno, sa trajanjem školskog sata od 30 minuta. Nastavu će pohađati u podijeljenim grupama po svakom odjelu, na način da je jedna grupa na nastavi u školi, a druga grupa je kući, te će imati nastavu na daljinu (on-line). Sljedeći dan na nastavi u školi je grupa koja je prethodni dan bila kući, te se nastava organizira u ciklusima1/1 dan.

Učenici razredne nastave u školi u Rodoču su podijeljeni u grupe,sa trajanjem nastave za jednu grupu od 2 sata (školski sat traje 30 minuta). Nakon završetka nastave za prvu grupu na nastavu dolazi druga grupa sa vremenskim razmakom

Od min. 30 minuta, kada će se izvršiti čišćenje i dezinfekcija učionice i ostalih prostorija u školi.

Učenici razredne nastave u P.O. Jasenica će nastavu pohađati u jednoj grupi za svaki odjel jer brojno stanje odjela ne prelazi 15 učenika.

2.  Učenici u školu ulaze iz školskog dvorišta (glavni ulaz)  i  iz smjera školskog igrališta (gornji ulaz).

Glavni ulaz:     

Predmetna nastava

7:20 – 6.a, 9.b, odjeli, u 7:25 - 9.a, 8.a odjeli

Gornji ulaz: 

Predmetna nastava

 7:20 – 8.b, 7.a, odjeli, u 7,25 - 6.b, 7.b odjeli

 

Glavni ulaz:

Razredna nastava:

11:05 – 5.a, 3.a, u 11:10 – 4.b, 4a

Gornji ulaz:

Razredna nastava

11:05 - 2a, 2.b, u 11:10 – 3.b 

 

Trajanje nastave:

-7:30 do 10:30 predmetna nastava

-11:15 do 13:15 razredna nastava – prva grupa

-30 minuta za čišćenje i dezinfekciju

-13:45 do 15:45 – razredna nastava - druga grupa

 

U suprotnoj smjeni ostaje isti raspored ulaska učenika, a početak nastave po smjenama je sljedeći:

-7:30 sati – razredna nastava

Prva grupa od 7:30 do 9:30

30 minuta za čišćenje i dezinfekciju

Druga grupa od 10:00 do 12:00

-12:45 do 15:45 - Predmetna nastava 

 

 

 

Nastava u P.O.Jasenica

U prvoj smjeni su učenici petog i prvog razreda. Nastava počinje u 8:00 sati, a završava u 10:00 sati. Za prvašiće nastava završava u 9:30 sati.

Druga smjena , u kojoj su učenici trećeg i drugog/četvrtog razreda, počinje u 11:00 a završava u 13:00 sati.

U suprotnoj smjeni (drugi tjedan)

U prvoj smjeni su učenici trećeg i drugog/četvrtog razreda sa početkom nastave u 8:00 i završetkom u 10:00.

U drugoj smjeni su učenici petog i prvog razreda sa početkom u 11:00, a završavaju u 13:00 (peti razred) i 12:30 sati (učenici prvog razreda).

 

Nastava za učenike VI.-IX. razreda će biti organizirana na način da je jedna skupina učenika na nastavi, a druga ostaje kući i prati  nastavu na daljinu (on-line). Sljedeći dan su na nastavi učenici koji su prethodni dan bili kući, a učenici koji su dan prije bili u školi ostaju kući i prati nastavu na daljinu (on-line).

 

Nastava za učenike prvog razreda počinje u 8:30 a završava u 10:00 (prva skupina) i 10:30 a završava u 12:00 (druga skupina) .

 

Kako je rad škole neophodno organizirati na način da se osigura, koliko je moguće, socijalno distanciranje (fizički razmak), učenici jednog odjela ne dolaze u kontakt s učenicima drugih odjela dok čekaju na ulazak u školske prostorije.

3. Dok čekaju u redu, učenici održavaju međusobni razmak od 1,5 m, a nošenje maske je obvezno.

4. Svaki odjel u školu ulazi po unaprijed utvrđenom rasporedu, predvođen učiteljem/ nastavnikom koji u tom odjelu ima prvi sat.

5. Učitelji/ nastavnici prije početka prvoga sata dužni su izići i uvesti učenike kojima  će na ulazu biti izmjerena temperatura i izvršena dezinfekcija ruku.

6. Pri ulasku učenici izbjegavaju međusobni kontakt i održavaju propisani razmak.

7. Nakon završetka nastave, učenici izlaze na isti način na koji su i ušli, predvođeni učiteljem/ nastavnikom koji je u njihovom odjelu nastavu izvodio zadnji sat i koji će ih ispratiti do ulaza u školsko dvorište/igralište.

8. Tijekom ulaska u školu te izlaska iz škole, učenici nose zaštitne maske.

9.  Učenici prvog razreda u školu ulaze po unaprijed utvrđenoj satnici. Roditelji djecu dovode do školskog dvorišta na kojemu ih čeka razredni učitelj/učiteljica koji će ih uredati i uvesti u školu.

10. Pri dovođenju ili odvođenju učenika nižih razreda, roditelji se ne zadržavaju u školskom dvorištu. Oni dovode ili odvode učenike nižih razreda do ulaza uz obvezno održavanje fizičke distance i ne ulaze u školu.

11. Svaki posjet školi roditelj treba unaprijed najaviti razrednom učitelju ili tajnici Škole, a tijekom posjeta pridržavati se svih propisanih mjera (nošenje zaštitne maske, mjerenje temperature, dezinfekcija ruku).

Sve navedene upute vrijede za matičnu školu i područne odjele te ih se svi učitelji, učenici i roditelji trebaju strogo pridržavati.

Prijevoz je osiguran u suradnji sa Gradom Mostarom i poduzećem Mostar Bus, na način da će u autobusima biti samo učenici.

 

Želimo vam sretnu i uspješnu novu školsku 2020./2021. godinu!

 

Idi na vrh